5 Tips voor succesvolle bezichtigingen

Door:
Kjell Cremers
op
17 December 2019

Het voordeel van je huis zelf verkopen, is dat je direct contact hebt met geïnteresseerde partijen. Je kunt namelijk precies vertellen waarom jij er zo prettig hebt gewoond. Soms willen mensen nog wat extra informatie voordat ze een bezichtiging inplannen. Wees daarom voorbereid op vragen.

Als je een bezichtiging hebt, let dan op de volgende punten:

Tip 1.

Plan een bezichtiging zoveel mogelijk bij daglicht, zodat potentiële kopers een goede indruk krijgen van je woning.

Tip 2.

Leg bepaalde documenten klaar die tijdens de bezichtigingen van pas kunnen komen, of nog beter: stel voor om de documenten naar geïnteresseerden te mailen. Zo ben je gelijk in het bezit van hun contactgegevens!

Tip 3.

Zorg dat het rustig is in huis. Laat je kijkers zelf de route en het tempo bepalen tijdens de bezichtiging. Veel mensen denken dat ze veel moeten praten om hun huis te verkopen, maar eigenlijk draait je huis zelf verkopen vooral om luisteren.

Tip 4.

Ruim op, doe de gordijnen en luiken open, leg persoonlijke en waardevolle spullen weg en lucht het huis. Het bezoek krijgt de beste indruk als je huis schoon, fris, licht en opgeruimd is.

Tip 5.

Peil de interesse door de vraag te stellen of het huis overeenkomt met wat zij ervan hadden verwacht. Zo kom je er ook achter of je advertentie wellicht iets moet worden bijgeschaafd.

Hulp nodig bij de verkoop van je huis? Ga naar Huis360.nl.

Met Huis360 werkt u samen met ons team van ervaren makelaars, ontvangt u de allerbeste promotie van uw woning op de beste woningwebsites van Nederland en bespaart u duizenden euro's aan commissie met een lage, vaste vergoeding! Waarom duizenden euro's aan commissie besteden? Bezoek Huis360.nl voor meer informatie.

Photo by bruce mars on Unsplash
© 2019-2020 Huis360.nl