Optimaal resultaat, weinig kosten

Met de unieke werkwijze van Huis360.nl kan iedereen succesvol zelf zijn huis verkopen zonder courtage.
Zelf je huis verkopen stappenplan
Funda-logoHuislijn-logoPararius-logo

Verkoop je woning makkelijk en snel met Huis360.nl

In de huidige markt verkopen de meeste huizen zichzelf. We zien dat huizen vaak al binnen één maand verkocht zijn! Waarom zou je dan nog een dure makelaar inschakelen?

Gratis waardebepalingHuis aanmelden
Uitgebreide plaatsing op Funda
Volledig verzorgde koopovereenkomst
Voordeligste van Nederland
Ondersteuning door de gehele verkoop
Persoonlijke woningopname
Vast laag tarief vanaf €360,- incl BTW

Stappenplan zelf je huis verkopen

We wisten dat er een goedkopere manier moest zijn om je huis te verkopen. Bij Huis360.nl is het mogelijk om je huis te verkopen voor een vast laag tarief. Je betaalt bij ons geen kosten bij de verkoop of percentage van de verkoopprijs achteraf. Dit is mogelijk omdat je bij ons zelf de bezichtigingen doet. Hierdoor heb je meer grip op het verkoopproces en bespaar je duizenden euro's aan makelaarskosten.

Stap 1. Pakket kiezen

Om te starten kies je een pakket dat het beste aansluit bij jouw wensen. Als je een vraag hebt, neem dan contact met ons op of download ons gratis informatiepakket.

Stap 2. Woningopname

Na de aanmelding krijg je van ons een e-mail met informatie over de formulieren die nodig zijn voor de verkoop van je huis. Daarnaast ontvang je de factuur voor je gekozen verkooppakket. Deze kan eenvoudig betaald worden via iDEAL of overschrijving. Na het ontvangen van de betaling nemen we binnen 1 werkdag contact met je op voor het plannen van een persoonlijke kennismaking en woningopname. Tijdens de woningopname noteren we de kenmerken van je huis op een woningopname formulier.

Stap 3. Waardebepaling

Je ontvangt van ons een waardebepaling door middel van een uitgebreid waarderapport. De woningwaarde die hierin staat, is gebaseerd op 25 gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt. Het rapport geeft daarnaast inzicht in de betrouwbaarheid van de waardering en vermeldt een onder- en bovengrens. Ook krijg je informatie over vergelijkbare verkochte woningen en voorzieningen in de omgeving. Daar tussenin zal de verwachte vraagprijs van jouw huis liggen. Als je huis in betere staat verkeert dan andere woningen, kun je meer richting de bovengrens gaan en omgekeerd. De waardebepaling is een indicatie. Je bepaalt zelf de uiteindelijke vraagprijs.*

Stap 4. Advertentie plaatsen

Als we alle benodigde documenten, foto’s, woninggegevens en de verkooptekst hebben ontvangen, gaan wij de woning online zetten. Dit is ook het moment om het verkoopbord aan het raam te plakken. Voorbijgangers zien dan ook dat je huis te koop staat. Wie weet, zit daar wel net die potentiële koper bij. Om zoveel mogelijk woningzoekers te bereiken, plaatsen we je woning op verschillende woningsites. Wij plaatsen je woning in ieder geval op Funda en Pararius en op onze eigen website, Huis360.nl.

Stap 5. Reacties

Zodra je woning online staat en er een bezichtigingsaanvraag binnenkomt, geven we deze direct aan je door, zodat je zelf een afspraak kunt maken met geïnteresseerde. Overdag, ’s avonds, in het weekend. Wanneer het jou uitkomt!

Stap 6. Bezichtigingen

Op het afgesproken moment komen de potentiële kopers langs voor de bezichtiging van je woning. Je kunt ze op je eigen tempo rustig te woord staan en rondleiden door jouw woning. Als bewoner kun je direct alle vragen over de woning beantwoorden. Jij kunt namelijk precies vertellen waarom jij er zo prettig hebt gewoond. Dat wordt vaak als zeer prettig ervaren door potentiële kopers.

Stap 7. Onderhandelingen

Zodra mensen een bod uitbrengen, start het onderhandelingsproces. We sturen het bod dezelfde dag nog door zodat je vervolgstappen kunt ondernemen. Je kunt het bod: afwijzen, accepteren óf een tegenbod doen. Natuurlijk hoef je hier niet meteen op te reageren, maar mag je hier gerust even over nadenken. Mocht je dan nog vragen of advies nodig hebben, kun je altijd contact met ons opnemen; zo sta je er nooit helemaal alleen voor.

Stap 8. Koopovereenkomst

Zodra er overeenstemming is over de prijs, opleverdatum en de aanvullende voorwaarden, stellen wij de koopovereenkomst op. Wel zo makkelijk. Wanneer deze is ondertekend, kun je een feestje vieren. Jouw huis is verkocht!

Stap 9. Notaris

Wij zorgen er natuurlijk voor dat de notaris alle documenten ontvangt die nodig zijn voor de overdracht van de woning. De benodigde documenten voor de notaris zijn de getekende koopakte, een kopie van het eigendomsbewijs en een kopie ID van de verkoper(s).

* Waardebepaling bij Extra & Compleet verkooppakket.

Zelf je huis verkopen 🏠

In de huidige markt verkopen de meeste huizen zichzelf. We zien dat huizen vaak al binnen één maand verkocht zijn! Waarom zou je dan nog een dure makelaar inschakelen? Meld je vandaag bij ons aan en verkoop ook zelf je huis!

Huis aanmelden

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Gratis waardebepalingBekijk pakketten