Werkwijze Huis360.nl

Je huis verkopen met Huis360.nl? Hoe werkt dit in de praktijk?

Zelf je huis verkopen

We wisten dat er een goedkopere manier moest zijn om je huis te verkopen. Bij Huis360.nl is het mogelijk om je huis te verkopen voor een vast laag tarief. Je betaalt bij ons geen kosten bij de verkoop of percentage van de verkoopprijs achteraf. Dit is mogelijk omdat je bij ons zelf de bezichtigingen doet. Hierdoor heb je meer grip op het verkoopproces en bespaar je duizenden euro's aan makelaarskosten.

Stap 1. Pakket kiezen

Om te starten kies je een pakket dat het beste aansluit bij jouw wensen. Als je een vraag hebt neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een informatiegesprek aan.

Stap 2. Woningopname

Na de aanmelding krijg je van ons een e-mail met informatie over de formulieren die nodig zijn voor de verkoop van je huis. Daarnaast ontvang je de factuur voor je gekozen verkooppakket. Deze kan eenvoudig betaald worden via iDEAL of overschrijving. Na het ontvangen van de betaling nemen we binnen 1 werkdag contact met je op voor het plannen van een persoonlijke kennismaking en woningopname. Tijdens de woningopname noteren we de kenmerken van je huis op een woningopname formulier en meten we je woning in voor het bepalen van de oppervlakte en inhoud van je woning.

Stap 3. Waardebepaling

Je ontvang van ons een waardebepaling door middel van een uitgebreid waarderapport. De woningwaarde die hierin staat, is gebaseerd op 25 gerealiseerde woningtransacties in de straat en buurt. Het rapport geeft daarnaast inzicht in de betrouwbaarheid van de waardering en vermeldt een onder- en bovengrens. Ook krijg je informatie over vergelijkbare verkochte woningen en voorzieningen in de omgeving. Daar tussenin zal de verwachte vraagprijs van jouw huis liggen. Als je huis in betere staat verkeerd dan andere woningen, kun je meer richting de bovengrens gaan en omgekeerd. De waardebepaling is een indicatie. Je bepaalt zelf de uiteindelijke vraagprijs.

Stap 4. Advertentie plaatsen

Als we alle benodigde documenten, foto’s, woninggegevens en de verkooptekst hebben ontvangen, gaan wij de woning online zetten. Dit is ook het moment om het verkoopbord aan het raam te plakken. Voorbijgangers zien dan ook dat je huis te koop staat. Wie weet, zit daar wel net die potentiële koper bij. Om zoveel mogelijk woningzoekers te bereiken, plaatsen we je woning op verschillende woningsites. Wij plaatsen je woning in ieder geval op Funda, Huislijn, Pararius en op onze eigen website, Huis360.nl.

Stap 5. Reacties

Zodra je woning online staat en er een bezichtigingsaanvraag binnenkomt geven we deze direct aan je door, zodat je zelf een afspraak kunt maken met de geïnteresseerde. Overdag, ’s avonds, in het weekend. Wanneer het jou uitkomt!

Stap 6. Bezichtigingen

Op het afgesproken moment komen de potentiële kopers langs voor de bezichtiging van je woning. Je kunt ze op je eigen tempo rustig te woord staan en rondleiden door jouw woning. Als bewoner kun je direct alle vragen over de woning beantwoorden, jij kunt namelijk precies vertellen waarom jij er zo prettig hebt gewoond. Dat wordt vaak als zeer prettig ervaren door potentiële kopers.

Stap 7. Onderhandelingen

Zodra mensen een bod uitbrengen, start het onderhandelingsproces. We nemen dezelfde dag nog contact met je op om het bod te bespreken en bepalen daarna wat de beste vervolgstap is: afwijzen, accepteren óf een tegenbod doen. Wij ondersteunen je met de onderhandelinge; zo sta je er nooit helemaal alleen voor.

Stap 8. Koopovereenkomst

Zodra er een overeenkomst is, stellen wij de koopovereenkomst voor jou op. Wel zo makkelijk. Wanneer deze is ondertekend, kun je een feestje vieren. Jouw huis is verkocht!

Stap 9. Notaris

Wij zorgen ervoor dat de notaris alle documenten ontvangt die nodig zijn voor de overdracht van de woning. De benodigde documenten voor de notaris zijn de getekende koopakte, een kopie van het eigendomsbewijs en een kopie ID van de verkoper(s).

Zelf je huis verkopen

In de huidige markt verkopen de meeste huizen zichzelf. We zien dat huizen vaak al binnen één maand verkocht zijn! Waarom zou je dan nog een dure makelaar inschakelen? Meld je vandaag bij ons aan en verkoop ook zelf je huis!

Woning aanmelden

Wat onze klanten zeggen

Super goed geholpen bij de verkoop van mijn woning, In het begin had ik mijn twijfels om via een internetmakelaar mijn huis te verkopen, maar eerlijk gezegd verdwenen mijn twijfels al snel! Heb veel geld kunnen besparen.

Rick
Maasbree

Goed concept.  Dit maakt verkopen  betaalbaar. En in deze markt heb je niet meer nodig. Kjell is betrokken en reageert heel snel.we hebben binnen een week de woning kunnen verkopen. De woningwaardering gebeurde door een erkende makelaar waar we goed advies van hebben gekregen. Dank Kjell voor de begeleiding.

Froukje
Bespaarde €1.715

Ik ben zeer te spreken over huis360. Ze leveren aan wat er wordt beloofd. Na het aanleveren van mijn foto’s stond mijn woning de volgende dag al op funda. Verder goede service en snelle beantwoording op vragen. Zeker aan te bevelen!

Jordy
Reuver
© 2019-2020 Huis360.nl